Wijn cadeau: 35 originele cadeaus voor de wijnliefhebber

Geschreven door

Willem

Wijn cadeau voor de wijnliefhebber cadeautips suggesties

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Wijnen, wijnen, wijnen… Hier vind je namelijk het perfecte wijn cadeau voor de echte wijnliefhebber. Van handige tools en gadgets tot grappige accessoires. Santé!

Verras een wijnliefhebber in jouw omgeving met een van deze 35 originele en leuke wijn cadeaus. Hiermee maak je vast en zeker een goede indruk op de ontvanger tijdens een feestelijke gelegenheid.

De beste wijn cadeaus voor de wijnliefhebber

Is het voor je vriend/-in, familielid, collega of jezelf natuurlijk ook altijd tijd voor wijn? Of ken/ben je echte kenner? Dan is dit lijstje voor jou gemaakt.

Een echte liefhebber ziet wijn niet alleen als een drankje dat je alleen in de kroeg drinkt of tijdens een etentje. Nee, hij of zij kan echt de verschillende nuances herkennen die jij of ik al snel over het hoofd zouden kunnen zien.

Een goede fles wijn uitzoeken voor een wijnliefhebber kan daarom nog best lastig zijn! Een echte kenner heeft immers specifieke voorkeuren als het gaat om wijn. Gelukkig zijn er veel leuke en originele cadeaus rondom wijn te vinden…

Jouw wijn cadeau suggesties? Hopelijk heb je wat onze lijst met originele wijn cadeau-ideeën. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw suggesties; alle tips zijn welkom!

Laat het weten in een reactie onderin!

Het maakt niet uit of zijn of haar liefde voor wijn nog in een beginstadium is, of het juist om een doorgewinterde wijnconnaisseur gaat. Met een van deze 35 wijn cadeaus maak je hoe dan ook een goede indruk!

Bekijk ook zeker de meer algemene wijn-links per shop onder onze lijst!

1. Houten wijnkistje (gepersonaliseerd)

Kerstcadeau vader

Het gaat er niet altijd om wat je geeft, maar hoe je het geeft. Een goede verpakking is daarom bijna net zo belangrijk als de inhoud zelf.

Een gepersonaliseerd wijnkistje zal dan ook niet zo snel worden weggegooid na ontvangst. Deze kan weer gevuld worden met een nieuwe fles, of misschien zelfs als leuk opbergkistje gebruikt worden.

Gevonden op smartphoto

2. Wijn zeep

Wijn zeep merlot

De ochtend is natuurlijk niet echt een tijdstip waarop je je eerste glas wijn inschenkt. Maar je handen wassen met de geur van Merlot of Sauvignon kan natuurlijk geen kwaad!

Een goede wijn zeep is daarom een leuk cadeau om te geven aan iemand die helemaal happy wordt van de geur van wijn.

Gevonden op bol.com

3. Speciaal wijnfles glas

Wijnglas fles karaf geschenk

Drinkt de wijnliefhebber voor wie jij een cadeau zoekt stevig door? Dan is dit een cadeau dat op zijn of haar lijf is geschreven.

Een glas dat (bijna) nooit leeg kan raakt. Het lijkt wel een tovertruc. En het scheelt toch ook weer een wandeling naar de koelkast. Daar zijn ze vast wel even zoet mee!

Gevonden op Coolgift

4. Wijnfles puzzel

4. Wijnfles puzzel

Maak het de ontvanger lastig om de fles te openen met een ingewikkelde wijnfles puzzel. Zo kan hij of zij extra van de wijn genieten als de puzzel eindelijk is opgelost.

Je mag best de hersenen laten kraken en een beetje moeite doen voor een lekker glaasje wijn, toch?

Gevonden op bol.com

5. Leuke wijnkaart poster

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Een leuke poster is altijd een goed cadeau-idee! Zeker als het voor een wijnliefhebber is en de poster bijvoorbeeld een uitvergrote wijnkaart is.

Van vintage of abstracte kunstwerken van wijnflessen, tot informatieve ontwerpen. Een poster is zeker een leuk wijn cadeau.

Bekijk andere gewilde wijnkaarten!

Gevonden op Etsy

6. Unieke decanteerkaraf

Decanteer karaf wijn cadeau

Een decanteerkaraf is een glazen karaf, vaak met lange hals, waarin je de wijn overschenkt vanuit de fles. En dit proces zorgt ervoor dat de wijn precies de goede smaak heeft om te drinken.

Een unieke decanteerkaraf is daarom ook een leuk en doordacht cadeau om te geven aan een wijnliefhebber.

Bekijk andere populaire modellen.

Gevonden op bol.com

7. Coravin wijnbewaarsysteem

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Je wijn goed bewaren is een vak apart. Een echte kenner zal tools zoals wijnbewaarsystemen dan ook zeker kunnen waarderen.

De fles sluit je op een bepaalde manier af zodat er geen lucht bij kan komen en je de wijn dus goed en langer kunt bewaren. Zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit!

Gevonden op Blokker

8. Wijn sokken

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Een cadeau met een knipoog is ook altijd leuk om te geven. Zeker aan je vader die alles al heeft.

Sokken zijn van die grappige cadeautjes. En die kun je natuurlijk in alle soorten en maten vinden, zelfs met een leuke originele (wijn) print.

Gevonden op Ditverzinjeniet

9. Wijn bath bombs

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

De ultieme vorm van luxe is toch wel een champagne bad. Alhoewel het waarschijnlijk lekkerder klinkt dan dat het is. Lijkt ons namelijk erg plakkerig!

Dan maar the next best thing, want met bruisballen kun je deze luxe vast ook ervaren. Zeker als je bad naar wijn ruikt…

Gevonden op bol.com

10. Wijn paraplu

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Droog blijven in een flinke regenbui is ook geen overbodige luxe. Want onderweg naar je favoriete wijnbar wil je natuurlijk niet natgeregend worden.

Een echte wijnliefhebber kan de humor van een paraplu in de vorm van een fles wijn waarschijnlijk wel inzien!

Gevonden op Ditverzinjeniet

11. Wijn bordspel

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Wie houdt er niet van een beetje vriendelijke competitie op z’n tijd? Een wijn cadeau in spelvorm is daarom misschien wel een leuk en origineel cadeau om te geven aan een echte wijnliefhebber.

Er zijn verschillende soorten, van kaartspellen tot trivia bordspellen. Let the (wine) games begin!

Gevonden op bol.com

12. Uniek wijnrek

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Met een uniek wijnrek doe je een wijnliefhebber niet alleen een plezier omdat hij of zij een goede plek heeft om de wijn in op te bergen. Maar ook omdat het een echte eyecatcher in je interieur kan zijn!

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten verkrijgbaar. Van stijlvolle wandrekken tot gekke ontwerpen. De keuze is reuze!

Gevonden op Etsy

13. Wijnglas wijnstopper

wijnstopper wijnglas wijn cadeau voor wijnliefhebber

Als diegene voor wie je een cadeau zoekt het vaak bij één of twee glaasjes per keer houdt, kan een leuke wijnstopper iets zijn waar hij of zij zeker iets aan heeft.

Een wijnstopper in de vorm van een wijnglas is wel heel toepasselijk voor een echte wijnliefhebber.

Gevonden op Ditverzinjeniet

14. Wijnkoeler to go

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Als de ontvanger houdt van een bourgondische picknick in het park, dan is een wijnkoeler to go misschien wel een goed idee als wijncadeau.

Bekijk meer populaire modellen!

Gevonden op Ditverzinjeniet

15. Wijn Bijbel

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Wijn heeft natuurlijk ook een religieus linkje, maar daar gaat de bourgondische “Wijn Bijbel” niet over.

Een leuk en leerzaam boek, over welke wijnen er passen bij welke gerechten of ingrediënten die je eet, kan een leuk idee zijn om te geven aan echte wijnliefhebber.

Gevonden op Wehkamp

16. Halfvol wijnglas

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Is de ontvanger een echte positieveling en is zijn of haar glas altijd halfvol in plaats van half leeg? Dan zou een symbool voor deze levenshouding best een goede cadeau tip kunnen zijn.

Maar als hij of zij een stevige doordrinker is, wordt dit cadeau misschien iets minder gewaardeerd. Ach, een beetje humor kan geen kwaad!

Gevonden op Ditverzinjeniet

17. Vino to go

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Als er een BVO’tje bestaat (bekende afkorting in het studentenleven dat staat voor Biertje Voor Onderweg), zou een WVO’tje ook moeten kunnen, toch?

Een to go drinkbeker, voor een wijntje onderweg, is een leuk en grappig cadeau voor een echte wijnliefhebber! Zo kan hij of zij zelfs onderweg nog nippen aan een heerlijk glaasje.

Gevonden op Coolgift

18. Gepersonaliseerde wijnfles

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Een meer sentimentele cadeau tip voor een echte wijnliefhebber, is een gepersonaliseerde wijnfles met een foto erop. Zo zal hij of zij in ieder geval nooit vergeten van wie dit cadeau kwam!

Gevonden op YourSurprise

19. Zelf wijn maken

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Als een tripje naar de Toscane er financieel niet inzit, kun je de wijngaard ook gewoon in huis halen.

De ontvanger hoeft gelukkig niet zelf de druiven te pletten met zijn of haar blote voeten, maar kan op deze manier wel zelf wijn brouwen.

Gevonden op bol.com

20. Neon wijn kunst

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Met een cool neon kunstwerk in de vorm van een wijnglas of wijnfles maak je echt de blits op een feestje! Zeker als de ontvanger wel houdt van een goede eyecatcher voor in huis.

Er zijn veel leuke ontwerpen verkrijgbaar, dus er is sowieso iets tofs te vinden. Een super cool wijn cadeau als je het ons vraagt!

Gevonden op Etsy

21. Muzikaal wijnglas

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Muziek maken met een wijnglas, we hebben het allemaal wel een keertje geprobeerd! Soms komen er prachtige tonen uit en soms denk je: staat deze wel aan?

Het heeft blijkbaar alles te maken met het materiaal én met de hoeveelheid er in het glas zit. Een glas die dit precies aanduidt, is wel zo handig voor een volgend concert.

Gevonden op Coolgift

22. Wijn lamp

Wijnlamp wijn cadeau voor wijnliefhebbers

Een echte liefhebber zal een wijncadeau in een andere vorm dan alleen “drinkbaar” ongetwijfeld ook waarderen.

Een mooi interieuraccessoire zoals een wijn lamp vinden wij dan ook best een leuke cadeau tip!

Gevonden op bol.com

23. Flessenhouder fiets

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Houdt de wijnliefhebber voor wie jij een cadeau zoekt wel van een avontuurtje op z’n tijd? En gaat hij of zij er regelmatig op uit op de fiets?

Dan is een flessenhouder voor op de fiets misschien wel een leuk idee om te geven. Zo kan hij of zij gewoon twee handen aan het stuur houden en toch een flesje wijn meenemen.

Gevonden op Coolgift

24. Wijnopener set

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Een echte wijnkenner kan een goede accessoire set voor wijnflessen zeker waarderen. Zoek een mooie set uit met meerdere onderdelen, voor het openen en bewaren van de wijn. Gegarandeerd succes!

Gevonden op Blokker

25. Verjaardagskalender

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

De verjaardagskalender wordt door de agenda in je telefoon tegenwoordig al snel vergeten als cadeau tip.

Des te leuker om een verjaardagskalender in een wijn ontwerp of thema te geven aan een wijnliefhebber, toch?

Gevonden op bol.com

26. Wijn aroma kit

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Wijnen ruiken in plaats van proeven? Ja, je leest het goed. Door je geurgeheugen te trainen kun je als wijnliefhebber je kennis over wijn testen en verbeteren op een speelse manier.

Een goede cadeau tip voor beginnende wijnliefhebbers, maar ook voor ervaren wijnconnaisseurs en vinologen.

Gevonden op Blokker

27. Wijnglas bedel

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Is de ontvanger een beetje “extra” als het gaat om tafelaankleding en wijnglazen? Een persoonlijk wijn cadeau in de vorm van een sieraad voor om het glas is dan misschien wel een leuk idee.

Er zijn veel verschillende stijlen en kleuren te vinden en je kunt er altijd iets in laten graveren waardoor het een speciaal cadeautje wordt.

Gevonden op Etsy

28. Vacu Vin vacuümpomp

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Met een vacuümpomp als cadeau laat je zien dat je wel degelijk kennis hebt van het goed bewaren van wijn. En dat je het de ontvanger gunt om lang te kunnen genieten van dat lekkere flesje rood of wit.

Hiermee sla je dus zeker de plank niet mis bij een wijnliefhebber!

Bekijk ook andere populaire wijnpompjes.

Gevonden op Blokker

29. Wijnklimaatkast

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Je bent pas écht een grote speler als je een wijnklimaatkast in je huis hebt. Verzamel wat vrienden en familie bij elkaar van de ontvanger en geef dit (grote) cadeau met z’n allen!

Als de ontvanger een echte wijnliefhebber is, zal hij of zij hier vast en zeker heel blij mee zijn.

Gevonden op Coolblue

30. Wine gums

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Mocht je in de illusie leven dat de winegums die je vindt in de supermarkt de enige echte zijn, think again.

Want echte Wine Gums smaken natuurlijk naar? Je raadt het al: wijn!

Is diegene voor wie je een cadeau tip nodig hebt een snoepkont? Dan is dit misschien wel een leuk idee voor hem of haar.

Gevonden op bol.com

31. Koelstaaf

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

‘Het leed dat wijn koelen heet’. Iedereen vergeet weleens dat flesje koud te zetten, waardoor je het creatief moet oplossen met 10 minuten in de vriezer of ijsblokjes in je glas (niet chique!)

Gelukkig zijn er andere handige oplossingen om je wijn te koelen. Denk bijvoorbeeld aan koelglazen, of koelstaven voor in de fles.

Gevonden op Blokker

32. Kurkenverzamelaar

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Een multifunctioneel cadeau is altijd leuk om te geven. En een sentimenteel cadeau wordt vaak ook heel erg gewaardeerd.

Het idee van het verzamelen van kurken is dat je eigenlijk vasthoudt aan mooie avonden met leuke herinneringen. Maar wat doe je vervolgens met die kurken? Nou, er zijn genoeg (multifunctionele) opties dus.

Gevonden op Ditverzinjeniet

33. Wijn sieraden

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Wil de ontvanger het liefst een tatoeage van een wijnglas of wijnfles, omdat zij zo dol is op wijn?

Geef haar dan een mooi sieraad als wijn cadeau. Iets minder permanent en toch een heel leuk gebaar. Kettingen, armbandjes, oorbellen, enkelbandjes… De keuze is reuze!

Gevonden op Etsy

34. Wijn geurkaars

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Een huis dat ruikt naar Merlot of Pinot Grigio? Dat klinkt waarschijnlijk als muziek in de oren van een echte wijnliefhebber!

Een lekkere wijn geurkaars is dan ook een goede cadeau tip. En als kers op de taart zijn deze kaarsen ook te verkrijgen in een lege wijnfles.

Gevonden op bol.com

35. Wijn tafel

35 cadeaus voor de wijnliefhebber

Op zoek naar een wijncadeau voor een liefhebber van ’t bourgondische leven?

Een borrelplank of tafeltje waar je wijnglazen in kunt hangen lijkt ons dan een heel toepasselijk (en gezellig) cadeautje!

Gevonden op bol.com

Wijn cadeau tip nodig? Vind inspiratie!

Deze 35 wijn cadeau tips variëren van doordacht, functioneel, sentimenteel én grappig! We hebben deze lijst zorgvuldig voor je samengesteld zodat je hopelijk een wijnliefhebber in jouw omgeving binnenkort kunt verrassen met een origineel cadeau.

En als je het aan niemand hoeft te geven, heb je misschien weer wat inspiratie op kunnen doen voor je eigen verlanglijstje. Want jezelf op z’n tijd een cadeau geven is natuurlijk ook belangrijk!

Nog geen cadeau voor de wijnliefhebber gevonden?

Staat het cadeau waar jij naar op zoek bent toch niet in deze uitgebreide wijn cadeau lijst? Of ben je op zoek naar een ander soort cadeau?

Neem in dat geval een kijkje bij een van deze winkels voor wat andere tips en ideeën.

Wijnescaperoom-3
Via: pixabay.com | NunoSantos_21, CC

Wijncadeau voor iedere gelegenheid

Eigenlijk is een wijncadeau voor iedere gelegenheid passend. Of je nu naar een verjaardag van een goede vriend, vriendin of familielid gaat en hij of zij groot fan is van alles wat met wijn te maken heeft. Of je op zoek bent naar een afscheidscadeau voor een collega, die een wijntje op z’n tijd wel kan waarderen.

Het geven van een wijn gerelateerd cadeau is altijd een goed idee! Zeker als het voor een echte wijnliefhebber is. Van een flesje van zijn of haar favoriete wijn tot functionele of grappige wijncadeaus. Er is altijd wel iets te vinden dat perfect bij de gelegenheid past!

Een gepersonaliseerd wijn cadeau

In het lijstje heb je al een paar gepersonaliseerde cadeaus voorbij zien komen. Denk aan een wijnkistje met persoonlijke boodschap of een wijnfles met foto of leuke quote erop.

Maar je kunt nog veel meer persoonlijke wijncadeaus geven. Een avondje wijn drinken in een barretje bijvoorbeeld. Zorgt ook direct voor een beetje qualitytime!

Wat zegt je wijn voorkeur over je persoonlijkheid?

Wist je dat je voorkeur op het gebied van wijn veel kan zeggen over je persoonlijkheid? Je hebt natuurlijk de verschillen tussen droge en zoete wijn en de verschillende smaken en streken. Maar ook het soort wijn zegt iets over jou.

35 cadeaus voor de wijnliefhebber
Via: unsplash.com | Anna Fothergill, CC

Uiteraard zijn er veel meer factoren die meewegen als het gaat om persoonlijke eigenschappen, maar wie weet herken jij jezelf hier wel in!

Rode wijn

Mensen die van rode wijn houden, zeker van wat kruidigere en zwaardere soorten, zijn vaak krachtig, passievol en kunnen een sterke persoonlijkheid hebben. Ze zitten vol levenslust en zijn vaak assertief.

Witte wijn

Hou jij meer van witte wijn? Dan ben je waarschijnlijk bescheiden en hou je van verfijning in het leven. Het zou ook kunnen dat je een wat meer introverte persoonlijkheid hebt, maar na een paar glaasjes kun je dan toch soms onverwachts uit de hoek komen en op de voorgrond treden.

Rosé

Rosé liefhebbers zijn vaak sprankelende persoonlijkheden die altijd vrolijk zijn en wel houden van een feestje! Drink jij het liefste rosé, dan ben je waarschijnlijk een heel sociaal en open persoon.

35 cadeaus voor de wijnliefhebber
Via: pexels.com | Andrea Piacquadio, CC

Jargon voor de échte wijnkenners

Geef je nog een leuke kaart bij je cadeau en wil je indruk maken op een échte kenner? Laat je van je beste kant zien en gebruik wat van deze interessante woorden (met betekenis) hieronder, die veel gebruikt worden in de wereld van wijn, om je cadeautje nog specialer te maken:

  • Aroma: de geur van wijn aanduiden
  • Body: de textuur en volheid in de mond
  • Fruitig: als de wijn naar rijp fruit smaakt
  • Afdronk: de nasmaak en het gevoel dat in je mond blijft hangen
  • Complexiteit: verschillende lagen van aroma’s en smaken
  • Rijpheid: de volwassenheid van de druiven na de oogst
  • Kruidig: als de wijn naar kruiden en specerijen smaakt
  • Minerale tonen: smaken die je ver weg doen denken aan stenen en mineralen

Staat je glaasje wijn al klaar?

Heb jij hierdoor ook zin gekregen in een lekker glaasje en ben je helemaal geïnspireerd geraakt door deze leuke cadeaus?

Laat ons weten welk cadeau jouw favoriet is in een reactie hieronder! Santé!

Meer cadeau-inspiratie:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Plaats een reactie

Share to...