Afscheidscadeau collega: 32 leuke en originele bedankjes

Geschreven door

Willem

Afscheidscadeau voor collega team afdeling zwaaien

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Afscheid nemen is nooit leuk, en al zeker niet van die ene toffe teamgenoot. Maar met een afscheidcadeau voor je collega maak je het moment minder triest. Vooral als je uniek én grappig bedankt cadeau afgeeft.

Daarom geven we 32 tips voor een bijzonder afscheidscadeau voor je collega.

Afscheidscadeau collega als leuk bedankje

Heeft je favoriete teamgenoot een leuke baan in een andere organisatie gevonden? Of gaat die persoon binnenkort op pensioen? Wat de reden ook is, jullie zullen afscheid moeten nemen en dit is meestal geen vreugdevolle gebeurtenis. Gelukkig kun je de gebeurtenis opvrolijken met een bijzonder of net heel grappig afscheidscadeau voor je collega.

Maar wat is dan écht het ideale bedankt cadeau om af te geven? Het perfecte afscheidscadeau voor je collega is persoonlijk, uniek en misschien wel een tikkeltje grappig. 

Hieronder vind je een lijst met de 32 beste afscheidscadeaus die je collega ongetwijfeld nog lang zullen bijblijven!

1. Ultragrote teddybeer

1. Ultragrote teddybeer

Is de collega waarvan je afscheid moet nemen ook een trouwe vriend(in)? Jong of oud, man of vrouw, iedereen houdt wel van een goede knuffel.

Deze extra grote, superzachte en knuffelbare teddybeer zal het gemis van jullie collega- of vriendschap zonder twijfel opvangen. De knuffel is een mooi aandenken aan de leuke tijd die jullie samen op het werk hebben beleefd.

Je collega zal de knuffel niet alleen een fijn plekje in zijn/haar huis geven, maar ook in zijn/haar hart.

2. Vergeet-mij-nietjes potje

2. Vergeet-mij-nietjes potje

Met een vergeet-mij-nietjes potje kan je collega zijn/haar eigen vergeet-mij-nietjes kweken. En iedere keer dat die het plantje water geeft, zal er aan jou gedacht worden.

Gaat je collega op pensioen? Dan heb je zonet het perfecte pensioen cadeau gevonden, want je teamgenoot zal binnenkort véél tijd overhebben om goed voor de vergeet-mij-nietjes te zorgen.

3. Gepersonaliseerde chocolade

3. Gepersonaliseerde chocolade

Houdt je collega wel eens van een stukje chocolade, dan is een zoet bedankt cadeau ideaal voor hem of haar. Maak het lekkere geschenkje alleen wat persoonlijker, zodat je collega ziet dat je moeite in het afscheidscadeau hebt gestoken.

Wat dacht je van een gepersonaliseerde KitKat, Toblerone of Milka reep? Of misschien valt een mega Chokotoff of Côte d’Or reep met de naam van je collega én zijn/haar foto erop wel in de smaak!

4. Mok ‘Kak-dus dat je weg gaat’

4. Mok 'Kak-dus dat je weg gaat'

Als je het écht kak vindt dat je collega weggaat, dan maak je je boodschap met deze mok helemaal duidelijk. Naast het gepaste tekstje op de mok, komt zo’n mok bijna dagelijks van pas, toch?

Met dit afscheid cadeau voor je collega kun je niets misdoen, maar bekijk ook vele andere afscheid collega mokken

5. Gepersonaliseerde, keramische hartherinnering

5.  Gepersonaliseerde, keramische hartherinnering

Heb je een nauwe band met de teamgenoot die binnenkort vertrekt? Zorgde hij/zij voor meer kleur tijdens sombere werkdagen? Dan is een gepersonaliseerd cadeautje op zijn plaats.

Een keramische hartherinnering is een bijzonder afscheidscadeau voor je collega én de perfecte manier om dankjewel te zeggen voor alles wat hij/zij voor jou betekent heeft. Onderaan het hartje kan je je naam laten drukken.

6. Borstel voor kale mannen

6. Borstel voor kale mannen

Gaat je kale collega er binnenkort op uit? Dan kun je een borstel voor kale mannen als bedankt cadeau geven.

Een borstel is waarschijnlijk het laatste geschenkje dat je collega verwacht en het is bovendien lachen geblazen! Maar wel best handig voor een glimmende bol hoor.

7. Scratch the world – Kraskaart

7. Scratch the world - Kraskaart

Vertrekt je collega toevallig op wereldreis? Of is het gewoon een globetrotter tijdens de vakanties? Een kraskaart van de wereld is een superleuk om te geven aan iemand met veel wanderlust.

Spanje, Frankrijk, Brazilië, Mexico, … Elk land waar je collega al is geweest kan hij krassen waardoor het land een mooi kleurtje krijgt. Ideaal om een overzicht te bewaren! Én om boven je bureau te hangen om lekker weg te dromen tijdens het werk.

8. Bier helm

8. Bier helm

Geniet je collega wel eens van een fris biertje? Doe hem/haar dan een plezier met een grappige én handige bier gadget (met een knipoog)…

Je kunt een bierliefhebber verrassen met een bier helm bijvoorbeeld. Natuurlijk als leuke grap bedoeld, maar gegarandeerd lachen als hij/zij de helm even op moet proberen…!

9. BarDeluxe cocktail set

9. BarDeluxe cocktail set

Een heerlijke creatief afscheidscadeau voor een creatieve collega die van gezelligheid houdt. Deze 12-delige cocktail set zal je vertrekkende collega altijd op een plezierige manier aan zijn/haar oud-collega(‘s) laten terugdenken…

Wellicht wordt je nog eens uitgenodigd en kun je onder het genot van een heerlijke cocktail nog eens jullie geschiedenis overpeinzen…

Tip: deze set is inclusief een recepten boek, dus je collega kan echt een beginner zijn!

10. Boek: Hoe overleef ik moeilijke collega’s?

10. Boek: Hoe overleef ik moeilijke collega's?

Als je teamgenoot voor een nieuwe job uitdaging staat, zou die wel eens met moeilijke collega’s te maken kunnen krijgen. Want niet alle collega’s zijn zo fijn als jij natuurlijk. 😉

Het boek ‘Hoe overleef ik moeilijke collega’s?’ geeft praktische tips en coaching om met lastige mensen om te gaan. Sommige medewerkers geven je een minderwaardig gevoel, anderen onttrekken zich aan hun verantwoordelijkheden en schuiven ze op jouw schoot. In dit boek komen er psychologische strategieën aan bod om de samenwerking met zulke mensen vlotter te doen verlopen.

Is je collega geen boekenwurm? Geen nood! Er bestaat ook een luisterversie van dit boek.

11. Gepersonaliseerde memoblok/notitieboekje

11. Gepersonaliseerde memoblok/notitieboekje

Verandert je collega van baan? Dan komt een memoblok vast goed van pas. Hij/zij kan de memoblok gebruiken voor boodschappenlijstjes of om dagelijkste taken op te schrijven.

Maar in de plaats van een saai memo- of notitieboekje, geef je misschien liever eentje af met foto’s van jullie twee of met het hele team. Zo maak je het memoblok of notitieboekje eens zo persoonlijk.

12. Opblaasbaar looprek

12. Opblaasbaar looprek

Als je op zoek bent naar een pensioen cadeau voor iemand met gevoel voor humor, dan hoef je niet langer te zoeken.

Dit opvouwbaar looprek is een handige tool dat bijna niets weegt. Ideaal voor een Benidorm Bastard in wording!

13. Kunst aan de muur: Difference Maker

13. Kunst aan de muur: Difference Maker

Maakte die ene collega die weggaat werkelijk een verschil op kantoor? Vind je dat je collega veel bereikt heeft en zijn/haar werk uitstekend deed?

Een canvas met ‘difference maker’ erop is het perfecte cadeau voor een toegewijd persoon die een grote impact kan hebben met slechts een kleine actie of een paar woorden. Dat is ook precies wat erop staat! Mooie kunst om aan de muur te hangen.

14. Een smartwatch

14. Een smartwatch

Is je collega die weggaat een sportieveling? Of zou die wel eens wat sportiever mogen worden? Een smartwatch is een perfect afscheidscadeau voor de collega die vaak intensief sport en ondertussen zijn hartslag en calorieverbranding wilt meten, maar ook voor de collega die niet vaak sport en zijn aantal stappen wilt bijhouden.

Een smartwatch is trouwens ook een leuk bedankt cadeau voor de collega die vaak op zijn telefoon kijkt, want met een smartwatch is dat niet meer nodig. Zo ontvang je al je meldingen op het horloge én kun je zelfs muziek luisteren of routebeschrijvingen volgen.

Een bruikbaar geschenkje, als ’t mij vraagt!

15. Persoonlijke karikatuur

15. Persoonlijke karikatuur

Wil je graag een persoonlijk pensioen cadeau afgeven? Dan is een gepersonaliseerde karikatuur een uitstekend idee.

Met een persoonlijke karikatuur toon je veel waardering voor de collega die weggaat. Je collega zal dit cadeau dan ook erg appreciëren én voor altijd een mooi aandenken aan zijn/haar baan hebben.

Tip: denk wel aan een leuke lijst!

16. Gigantisch wijnglas

Wijnglas fles karaf geschenk

Is de collega die binnenkort weggaat iemand die een flesje wijn in z’n eentje op krijgt? Met deze wijnfles hoeft hij/zij zich daar niet over te schamen. De wijn stroomt meteen vanuit de fles in het glas. Je collega hoeft hierdoor ook nooit bij te schenken, maar kan het bij slechts “één” glaasje houden. 😉

Let wel: dit ‘wijnglas’ is enkel en alleen voor dorstige types.

17. Gepersonaliseerde laptop standaard

17. Gepersonaliseerde laptop standaard

Zoek je een origineel bedankt cadeau? Een laptop stand is handig voor iedereen die dagelijks een laptop gebruikt voor zijn job. Je collega dan de laptopstandaard misschien wel gebruiken tijdens de nieuwe baan of om gezellig van thuis te werken.

Als je het cadeau nog iets unieker wilt maken, kun je de initialen of naam van je collega erop laten drukken.

18. Wenskaart Fucking Thank You

18. Wenskaart Fucking Thank You

Wil je het tijdens het afscheid van je collega droog houden? Dan geef je maar best iets grappigs af in plaats van een emotioneel bedankt cadeau.

Deze Fucking Thank You will do the job! En de boodschap die je graag meegeeft, is vrij duidelijk, toch?

19. Gepersonaliseerde muismat

19. Gepersonaliseerde muismat

Er is niets zo leuk als een afscheidscadeau voor je collega dat hij kan meenemen naar zijn nieuwe baan als aandenken, denk een gepersonaliseerde muismat of bureauonderlegger bijvoorbeeld.

Een muismat bestaat uit een softgel kussentje dat je ook perfect als polssteun kunt gebruiken. Het maakt niet uit of collega links- of rechtshandig is, want een muismat is voor iedereen geschikt.

Als je de muismat laat personaliseren, maak je het bedankt cadeau iets persoonlijker. Bovendien creëert een muismat met enkele foto’s en een leuk tekstje erop meer gezelligheid op een bureau.

20. Bourgini Gourmette/Raclette/Grill

20. Bourgini Gourmette/Raclette/Grill

Houdt je collega die weggaat van een heerlijk etentje? Als jullie allemaal samenleggen kun je hem/haar verrassen met een Bourgini gourmette/raclette/grill plus waar maar liefst 8 personen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken.

Deze grill is niet alleen perfect voor een gezellige gourmetavond, maar kost maar liefst € 49,99 en bestaat uit 2 lagen om tegelijk te racletten en gourmetten. Uiteraard zijn de 8 raclette pannetjes en 8 houten spatels inclusief.

En dan maar hopen dat je eens wordt uitgenodigd voor een heerlijk diner!

21. Je wordt bedankt chocolade

21. Je wordt bedankt chocolade

Er bestaat geen zoeter afscheidscadeau voor je collega dan chocolade. En op de Tony’s Chocolonely repen staat precies wat jij je collega wilt vertellen: ‘Word jij effe bedankt! Dat je ’t maar weet’.

Kiezen welk chocoladereepje je collega het liefst eet? Dat is niet nodig. Want in het bedankt cadeau van Tony’s Chocolonely zitten alle zes de repen. Zo kan je collega het volledige regenboogpakket proeven:

  • Pure chocolade
  • Pure chocolade met amandel en zeezout
  • Melkchocolade
  • Melkchocolade met hazelnoot
  • Melkchocolade met nougat
  • Melkchocolade met karamel en zeezout

22. Bullet journal

22. Bullet journal

Ben je op zoek naar een afscheidscadeau voor die ene collega die het concept ‘plannen’ niet goed onder de knie heeft? Of is je collega net een méga organisatiefreak? Een bullet journal is dan een nuttig geschenk.

Een bullet journal is een klein boekje dat je overal mee naartoe kunt nemen en allerlei afspraken inplant. Het is ook mogelijk om er andere zaken in op te schrijven, zoals to-dolijstjes, notities, etc. Je kunt er zelfs foto’s inplakken!

23. Flexibele smartphone houder

23. Flexibele smartphone houder

Hét bedankt cadeau voor de collega die elke seconde op zijn/haar smartphone kijkt: een flexibele smartphone houder die je aan je bureau kunt bevestigen.

De smartphone houder heeft een zwanenhalsbevestiging of armklem (zoals dit heet) en kun je heel eenvoudig aan je bureau vasthangen en verwijderen. Dankzij de flexibele kabel staat de smartphone op de hoogte die je precies wilt, wat waarschijnlijk vlak naast je computerscherm is.

Met dit houdertje kun je op de computer werken en ondertussen alle meldingen op je smartphone zien verschijnen. Erg handig!

24. Zelf massage toestel

24. Zelf massage toestel

Kan je collega die weggaat behoefte aan wat ontspanning? Geef dan een massage toestel cadeau waarmee hij/zij zichzelf kan masseren. Zo’n toestel is heel makkelijk in gebruik en kan op het hele lichaam worden toegepast, denk een massage roller, shiatsu massage gun of een vibrerende massagebal.

Voor gespannen spieren biedt een shiatsu nekmassage de ultieme oplossing. En als je collega zichzelf niet zelf wilt masseren, dan die gewoon zijn/haar voeten in een shiatsu verwarmende voetmassage steken en genieten van het automatische apparaat.

25. E-reader

25. E-reader

Op zoek naar een afscheidscadeau voor de collega die van lezen houdt? Een e-reader maakt hem/haar zonder twijfel heel blij!

Met een e-reader hoeft je collega nooit meer een nieuw boek te kopen, want je kunt er maar liefst 12.000 exemplaren op downloaden. Dat betekent dat je collega overal een volledige bibliotheek mee naartoe kan nemen.

26. Danku gift – geschenkdoos

26. Danku gift - geschenkdoos

De beste manier om simpelweg dankjewel te zeggen is natuurlijk een danku gift doos. Zo bestaan er een heleboel.

In deze danku gift doos zit een mooie mok, enkele snacks en een bedankt kaartje. Met dit afscheidscadeau voelt je collega zich zonder twijfel gewaardeerd.

27. (Diamanten) whiskey decanteer set

27. (Diamanten) whiskey decanteer set

Als je collega van whiskey houdt, dan is een luxe whiskey decanteer set een erg fijn cadeau om te ontvangen.

Deze ‘diamanten’ decanteer set bevat een luxueuze whiskey karaf, twee diamantvormige whiskey glazen, een houten plateau, whiskey stones, een ijstang en een trechter. Dankzij de mooie uitstraling is het ook nog eens prachtige tafeldecoratie.

Tip: bekijk ook andere sets op bol.com

28. Tegeltje Ben ik eindelijk met pensioen

28. Tegeltje Ben ik eindelijk met pensioen

Gaat je oude collega eindelijk met pensioen? Dit tegeltje is het grappigste en origineelste pensioen cadeau dat je kunt vinden. Zonder twijfel een succes! Of toch bij iemand die van wat humor houdt.

29. Persoonlijk naamkaartje

29. Persoonlijk naamkaartje

Start je collega binnenkort met een baan in een ander bedrijf? Een grappig bureau naamkaartje is een leuk en persoonlijk bedankt cadeau dat die kan meenemen naar de nieuwe baan.

Gaat je collega lekker met pensioen? Een naamkaartje zoals deze is een eeuwig aandenken aan zijn/haar baan én aan de toffe collega’s natuurlijk.

Bij de bestelling van dit cadeau lever je een digitale foto van je collega aan die vervolgens op het naamkaartje terecht komt. Over een origineel cadeau gesproken… 😉

30. Bierbrouwpakket

30. Bierbrouwpakket

Een bierbrouwpakket is een leuk geschenk voor mannen en vrouwen die wel eens van een biertje houden.

Dit originele geschenk komt met een uitgebreide handleiding en alle instrumenten die je nodig hebt om je eigen bier te brouwen. Er zit zelf verse hop, mout en gist bij (geen poeder of concentraat dus!).

31. Magnetron eierkoker (binnen 9 minuten klaar!)

31. Magnetron eierkoker (binnen 9 minuten klaar!)

Wil je je collega verrassen met iets dat die vast nog niet heeft? Deze magnetron eierkoker maakt 4 lekkere eitjes in slechts 5 minuten voor een zachtgekookt en 9 minuten voor een hardgekookt eitje.

Het leuke design zorgt ervoor dat je collega altijd aan jou zal denken bij het klaarmaken van een heerlijk eitje.

32. ‘Good luck finding better colleagues than us’ mok

32. 'Good luck finding better colleagues than us' mok

Deze mok is speciaal gemaakt voor iemand die andere baan heeft gevonden. Is de kans klein dat die persoon op de nieuwe baan even leuke collega’s zal hebben? Dan heb je zonet het perfecte afscheidscadeau voor je collega gevonden.

PS. Een mok met dit opschrift bestaat in verschillende kleuren en designs. Je vindt dus vast een mok die je collega mooi vindt.

Vrolijk afscheid collega

Ook al wil je niet dat je ene collega vertrekt, je kunt hem of maar beter een positieve afscheidservaring bezorgen. Misschien organiseert je werkgever wel een leuke surprise party of misschien hebben jullie gewoon met de collega’s een gezellige drink op de laatste werkdag.

Wat de plannen voor het afscheid van je collega ook zijn, een origineel en bijzonder bedankt cadeau mag niet ontbreken en ook dat mag altijd een positief karakter hebben: je denkt terug aan een mooie tijd samen!

Nog geen bedankje voor je collega gevonden?

Natuurlijk is het, afhankelijk hoe goed je hem of haar kende, niet altijd gemakkelijk iets te vinden voor je collega. Hopelijk helpen bovenstaande ideeën je hierbij, maar er zijn natuurlijk nog meer suggesties:

Afscheidscadeau voor collega team afdeling
Via: depositphotos.com

Hoeveel geef je uit aan een afscheidscadeau collega?

Natuurlijk komt ook altijd de vraag de hoeveel een afscheidscadeau voor je collega eigenlijk mag kosten. Het antwoord hierop is, hoe verrassend, niet meteen eenduidig. Er zijn een aantal belangrijke factoren:

  • Aard van cadeau: is het een persoonlijk cadeau of leg je samen met andere collega’s in
  • Verbondenheid: werkte je nauw samen of was je zelfs bevriend, heeft dat natuurlijk een duidelijk positief effect op het budget
  • Duur van samenwerking: hoe langer je hebt samengewerkt, hoe hoger het gemiddelde budget

Gemiddeld wordt er in groepsverband vaak € 5 – € 20 per persoon uitgetrokken voor een afscheidscadeau, afhankelijk van de grootte van het team en duur van de samenwerking. De range voor een individueel cadeau zonder noemenswaardige band ligt op ongeveer hetzelfde. Bij een individueel cadeau voor een close en/of lange collega is dit ruim meer.

In het overzicht hieronder vermelden we enkele gemiddeldes van budgetten van afscheidscadeaus van collega’s. Het gaat hierbij om individuele geschenken, tenzij anders aangegeven.

GelegenheidGemiddelde budget
Afscheid teamlid (cadeau in groepsverband)€ 5 – € 20
Normale kortere samenwerking€ 10 – € 20
Leuke kortere samenwerking€ 15 – € 30
Goede en lange samenwerking€ 25 – € 75
Pensioen na lange en goede samenwerking€ 50 – € 100
Budgetten zijn gemiddelde en per persoon. Koop een cadeau dat past bij jouw budget en mogelijkheden.

Persoonlijk cadeau collega’s

Als je waardering voor je teamgenoot wilt tonen, kun je maar een persoonlijk bedankje voor je collega kopen. Apprecieer je de persoon die weggaat voor de bergen werk dat die verzet heeft? Dan laat je je appreciatie misschien graag blijken met een gepersonaliseerde muismat of een laptopstandaard met een naam op.

Een afscheidscadeau voor je collega zoals deze kan hij/zij meenemen naar de nieuwe job en altijd aan je terugdenken.

Afscheid collega: bedankje pensioen

Gaat je collega met pensioen? Dat kan niet zonder eerst een pensioen cadeau te ontvangen! In dit geval kun je voor een zoet bedankt cadeau zorgen zoals een Tony’s Chocolonely repen waar ‘bedankt’ op staat. Ben je op zoek naar een grappig pensioen cadeau, dan is een opblaasbaar looprek of een leuke mok ideaal.

Afscheidscadeau collega bedankje
Via: depositphotos.com

Afscheidscadeau voor een vrouw

Bij het afscheid van een collega laat een vrouw vaak sneller een traantje rollen dan een man. En met een ultra grote teddybeer als bedankt cadeau blijft het zeker niet droog.

Daarnaast zal je vrouwelijke collega ook erg ontroerend zijn met een keramische hartherinnering die ze voor altijd kan bewaren. Het is misschien een kleinigheidje, maar de betekenis is groot!

Afscheidscadeau mannelijke collega

Verlaat één van je mannelijke collega’s de werkvloer? Met een grappige bier gadget kun je nooit iets misdoen. Nog een bijzonder bedankje voor je collega is in dit geval een magnetron eierkoker. Want dat heeft die vast nog niet!

Als je mannelijke collega een sportieveling is, dan is een sporttas een handig bedankt cadeau waar hij ongetwijfeld blij mee zal zijn.

Met welk afscheidscadeau zou jouw collega heel tevreden zijn? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Meer cadeau-inspiratie:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Plaats een reactie

Share to...