De 4 cadeautjes regel voor Sinterklaas als ideale maatstaf

Geschreven door

Willem

4 cadeau regel voor kinderen tijdens sinterklaas

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Elk jaar als Sinterklaas weer in het land is, breekt de cadeautjes-gekte weer los. Veel e-mails, folders en allerlei andere reclame: kinderen (en ouders) worden er onder bedolven.

Maar waar leg je de grens? Maak je het misschien te gek? Of geef je ze juist te weinig? Wij houden ons vaak aan de 4 cadeautjes regel, maar wat houdt dit precies in?

We leggen het uit!

Sinterklaas cadeaus
Via: Wikimedia Commons | R.F. (Roel) Jorna, CC

4 gift rule / 4 cadeautjes regel

Het zal je wellicht niet verbazen dat deze ‘regel’ uit Amerika is komen overwaaien, maar gelukkig is dit gewoon overal toe te passen. Er zijn dus vier categorieën waarin je cadeaus kunt/moet kopen om te zorgen dat de kinderen en jij gelukkig zijn met wat ze krijgen/geven.

Door uit elk van de vier categorieën te geven, is iedereen tevreden kan ik uit eigen ervaring vertellen.

Allereerst wil ik de 4 cadeau-regel graag je delen, waarna ik hem verder uit zal leggen:

  • 1 ding dat ze willen
  • 1 ding dat ze nodig hebben
  • 1 ding dat ze dragen
  • 1 ding om te lezen

Jouw Sinterklaas cadeau regels? Heb jij zelf een 4 cadeautjes regel of luidt deze juist anders? Natuurlijk horen we je ideeën of suggesties graag!

Deel je gift rule in een reactie onderin!

1. Wat ze willen

Er zijn dus veel verschillende cadeau’s die je kunt geven, maar het is ook belangrijk de kinderen zelf iets te laten kiezen. De keuze is natuurlijk aan jou of je hierin stuurt, of ze volledig vrij laat.

Je kunt ze bijvoorbeeld een aantal dingen laten kiezen uit de boekjes of folders die rond de feestdagen komen, waarbij jij uiteindelijk de keuze maakt wat er gekocht wordt. Natuurlijk kun je ook inspiratie halen uit het populairste speelgoed van het moment.

Cadeaus sint sinterklaas 4 cadeautjes regel
Via: depositphotos.com

Hierbij kan budget natuurlijk ook een grote rol spelen. Probeer je kind dan enigszins te sturen of een aantal opties te geven van cadeau’s die binnen jouw budget passen. Zo heeft hij/zij toch het idee dat er een keuze is en zijn ze des te blijer als ze het cadeau krijgen.

2. Wat ze nodig hebben

Dit is vaak een praktisch cadeau, maar daardoor niet minder leuk. Of het nu nieuwe kleren zijn, schoenen, een lunchtrommel of misschien wel een nieuwe (loop)fiets, het kan allemaal.

Dit is vaak iets wat je normaal ook zou kopen, maar nu met een beter doel koopt: namelijk als cadeau geven.

Kind cadeau 4 cadeau regel
Via: depositphotos.com

Je kan natuurlijk ook altijd inspiratie opdoen bij educatieve cadeau’s. Ook iets wat ze nodig hebben, maar het is nog leuk ook (dus een combi tussen #1 en #2)…

3. Wat ze dragen

Ook deze spreekt redelijk voor zich en kan in de breedste vorm van het woord: of het nu kleren, schoenen, sokken of misschien wel wanten zijn, zorg dat ze het nodig hebben en ook snel kunnen gebruiken.

Kinderkleding kleding kinderen cadeau
Via: depositphotos.com

Ook hierbij geldt: koop iets wat je normaal gesproken ook zou kopen, wellicht op een later tijdstip.

4. Wat ze lezen

Lezen is goed voor kinderen en stimuleert de ontwikkeling, dat weet iedereen. Dus koop boek, of eventueel een informatief tijdschrift waar de kinderen helemaal in op kunnen gaan.

Lezen in bed 4 cadeau regel
Via: flickr.com |

Heb je geen budget voor een nieuw boek, kijk dan eens op Marktplaats of bijvoorbeeld op BOL.com voor tweedehands boeken. Hier kun je veel vinden voor een veel lagere prijs dan een gloednieuw boek.

De 4-cadeau regel: een leuke benadering

Door te kiezen voor de 4 cadeau-regel maak je en je kind blij en zorg je ervoor dat ze niet overladen worden met cadeau’s. Inmiddels gebruiken wij deze regel al een aantal jaren thuis en de reacties zijn altijd erg positief.

Ook als ze naar opa en oma gaan voor Sinterklaas, dan proberen deze zich ook aan deze regel te houden.

Dit kun je overigens ook voor andere gelegenheden toepassen, zoals bijvoorbeeld kerst.

Heb jij nog een leuke aanvulling op deze cadeautjes regel, laat het vooral weten in een reactie onderin!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Plaats een reactie

Share to...